Workshops

Workshop voor leerkrachten

Hoe kan leren ook anders dan zittend achter een tafeltje? Hoe integreer je meer beweging in je lesdag? We leren je om de door jou gebruikte lesmethodes om te zetten in een beweegvorm. Je krijgt tips en praktische tools, direct toepasbaar in je klas!

"Best een kunst om de balans te vinden tussen zitten en bewegen in je klas. Door de training is het voor mij een stuk duidelijker geworden."

Anita, leerkracht groep 5

Aan de slag!

Onder leiding van een van onze professionals leer je alles over de risico's van teveel en verkeerd zitten, maar ga je vooral praktisch aan de slag. 

Leer hoe je bewegend leren kunt integreren in het reguliere lesprogramma, zowel ín als buiten je klaslokaal. Zonder dat het moeite of extra tijd kost en zonder aanschaf van dure lesmaterialen. 

Bewegend Leren

Alles mag, behalve stil zitten! Voor je het weet lig je op de grond, spring je op en neer of vliegen de ballen je om de oren. 

We leren je om jouw leerdoelen om te zetten in praktische toepassingen. Zonder aanschaf van dure leskisten maar gewoon met het aanwezige materiaal in je klas.

Leuk, leerzaam en direct toepasbaar in je klas. Doe je mee?

Ergonomie

Het gaat allang niet meer om die ene goede zithouding. Sterker nog, die bestaat niet eens. Maar er is een ding wat altijd belangrijk is, ongeacht hoe je erop zit: de stoel. 

Tijdens de training maak je kennis met 'Peter de Onderbeenmeter'. Een hulpmiddel waarmee je per kind kunt bepalen welke maat stoeltje geschikt is. De keuze van de juiste maat voor ieder kind maakt al een groot verschil.

Een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument, uitgaand van de landelijk geldende NEN-norm voor schoolmeubilair. 

"Dat kinderen niet alleen maar op hun billen hoeven te zitten, maar dat het ook anders kan. Dat vond ik een eye-opener en een verademing!"

Hennie, leerkracht groep 6

Kosten

Je gaat aan de slag onder leiding van een Therapeut met Pit! Een professional met kennis van zaken. Die weet hoe het zit...

  • 1 dagdeel van 3 uur óf 2 bijeenkomsten van 1,5 uur
  • Locatie: door de school te bepalen. 
  • Maximaal 15 deelnemers
    Dit kunnen ook leerkrachten van verschillende scholen zijn.
  • Kosten: €695 per workshop.

Deelnemers ontvangen een certificaat op naam.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een workshop voor jullie team? Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dit is een verplicht veld
Verplicht