Voor ouders

Ouders met Pit!

Schermpjes. In deze digitale tijd onlosmakelijk verbonden met het leven van kinderen en jeugd. Zit met Pit! is een lespakket wat kinderen alles leert over gezond gedrag rondom schermgebruik. Wil je Zit met Pit! ook op de school van jouw kind? Laat je gegevens achter op het formulier onderaan deze pagina en we sturen je alle informatie toe.

We doen het samen

Zitten en 'computeren' beperkt zich niet alleen tot de klas. Daarom worden ouders actief betrokken bij de lessen Zit met Pit! Met leuke opdrachtjes wordt het onderwerp ook thuis bespreekbaar gemaakt. 

Of het nu gaat om afspraken over schermtijd, het belang van bewegen of het voorkomen van pijnklachten; als ouder steek je er zelf ook wat van op. Mooi meegenomen toch? 

"Zegt mijn zoon ineens tegen mij: 'Mama, je zit hartstikke krom! Dat is slecht voor je nek hoor!' Jeetje, hij had nog gelijk ook"

Anja, moeder van Daan, groep 5

Voor het hele gezin

Een gemiddeld gezin met 2 kinderen heeft meer dan 9 devices in huis, blijkt uit onderzoek van de Hogeschool Rotterdam. Reken maar eens uit. Let op: alles met een beeldscherm telt mee! Dus ook de televisie, laptops, tablets en smartphones. Hoeveel heb jij er thuis? 

"Hoe kan ik de school van mijn kind wijzen op het bestaan van Zit met Pit?"

Marja, moeder van Timo, (8 jaar)

Download onze flyer

Wil jij de school van jouw kind attent maken op Zit met Pit? Laat dan hier je gegevens achter. Je ontvangt direct per mail onze digitale brochure. Deze kun je gebruiken om naar de school te sturen. Bijvoorbeeld naar de directie, de leerkracht van je kind of naar de Oudervereniging. Wat jij wilt. 

Dit is een verplicht veld
Verplicht