Voor ouders

Ouders met Pit!

Je kind hangend op de bank, urenlang bezig met zijn favoriete game. Herkenbaar? Zit met Pit! wil kinderen op jonge leeftijd bewust maken van het belang van goed zitten en voldoende bewegen. Wil je Zit met Pit! ook op de school van jouw kind? Laat je gegevens achter op het formulier onderaan deze pagina. We sturen je dan alle informatie toe.

We doen het samen

Zitten en computeren beperkt zich niet alleen tot de klas. Daarom worden ouders actief betrokken bij de lessen Zit met Pit! Het goede voorbeeld geven is niet altijd gemakkelijk aangezien zelfs de jongste ouders nog grotendeels opgegroeid zijn zonder digitale verleidingen.

Door ouders te leren waar ze op moeten letten, kunnen zij hun kind thuis helpen het geleerde tot een gewoonte te maken. En ze steken er zelf ook wat van op. Mooi meegenomen toch? 

"Zegt mijn zoon ineens tegen mij: 'Mama, je zit kei krom! Dat is slecht voor je nek hoor!' Jeetje, hij had nog gelijk ook"

Anja, moeder van Daan, groep 5

Voor het hele gezin

Wie maakt er in deze tijd vol digitale verleidingen nou geen gebruik meer van een beeldscherm? Een gemiddeld gezin met 2 kinderen heeft meer dan 9 devices in huis, blijkt uit onderzoek van de Hogeschool Rotterdam. Reken maar eens uit. Let op: alles met een beeldscherm telt mee! Dus ook de televisie, laptops, tablets en smartphones. Hoeveel heb jij er thuis? 

"Hoe kan ik de school van mijn kind wijzen op het bestaan van Zit met Pit?"

Marja, moeder van Timo, (8 jaar)

Download onze flyer

Wil jij Zit met Pit! ook op de school van jouw kind? Laat dan hier je gegevens achter. Je ontvangt direct per mail onze digitale flyer. Deze kun je gebruiken om naar de school te sturen. Bijvoorbeeld naar de directie, de leerkracht van je kind of naar de Oudervereniging. Wat jij wilt. 

Dit is een verplicht veld
Verplicht