Workshop voor leerkrachten

Je bent als leerkracht opgeleid om kinderen kennis bij te brengen. Zo wordt er - terecht - veel aandacht besteed aan een goede pengreep en zithouding bij het schrijven. In deze tijd van digitale leermiddelen zoals beeldschermen worden er ook andere dingen van je verwacht. Zoals weten waar je op moet letten als je kinderen met tablets laat werken. En het integreren van voldoende bewegen gedurende je lesdag. Zit met Pit! haakt hier tijdens de training op in.

Aan de slag!

Tijdens de training delen we onze kennis over goed zitten, voldoende bewegen en de combinatie met leren. Onder leiding van een professional leer je alles over de risico's van teveel en verkeerd zitten, maar ga je vooral praktisch aan de slag. Je gaat experimenteren met verschillende zithoudingen. En nog belangrijker: hoe ga je dit inzetten bij het tabletgebruik in je klas? Verder leer je hoe bewegend leren geïntegreerd kan worden in het reguliere lesprogramma. Door de dag heen, iedere dag weer. Zonder dat het moeite kost. 

"Best een kunst om de balans te vinden tussen zitten en bewegen in je klas. Door de training is het voor mij een stuk duidelijker geworden."

Anita, leerkracht groep 5

Ergonomie

Heb jij wel eens een paar uur op een stoel gezeten, zonder dat je met je voeten bij de grond kunt? Je snapt dat dit niet ten goede komt aan een fijne werkhouding. Ga maar eens schrijven met je voeten bungelend boven de grond. 

Het gaat allang niet meer om die ene goede zithouding. Sterker nog, die bestaat niet eens. Maar er is een ding wat altijd belangrijk is, ongeacht hoe je erop zit: de stoel. 

Tijdens de training maak je kennis met de 'Zit met Pit! Onderbeenmeter'. Een hulpmiddel waarmee je per kind kunt bepalen welke maat stoeltje geschikt is. De keuze van de juiste maat voor ieder kind maakt al een groot verschil.

En iedere deelnemer krijgt een eigen onderbeenmeter. Joepie!

"Dat kinderen niet alleen maar op hun billen hoeven te zitten, maar dat het ook anders kan. Dat vond ik een eye-opener en een verademing!"

Hennie, leerkracht groep 6

Kosten

Je gaat aan de slag onder leiding van een Therapeut met Pit! Een professional met kennis van zaken. Die weet hoe het zit...

  • 1 dagdeel, op locatie van de school (of in overleg op een locatie naar keuze)
  • Maximaal 15 deelnemers
  • Kosten: €595

Deelnemers ontvangen een certificaat op naam.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een workshop voor jullie team? Laat hier je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Dit is een verplicht veld
Verplicht