Over Zit met Pit!

Wat ons beweegt

Wij gunnen alle kinderen die opgroeien in deze ‘digitale wereld’ een stevige basis waar ze hun hele verdere leven plezier van hebben. Daarom is onze missie: Zit met Pit! als vast onderdeel in het lesprogramma van de basisschool. Jong geleerd is nog altijd oud gedaan.

Van idee naar ideaal

"Als oefentherapeut Cesar zag ik mensen in mijn praktijk met klachten als gevolg van een verkeerd houding- en bewegingspatroon. Net als veel collega’s zag ik een duidelijke toename van het aantal kinderen met nek- en schouderklachten, hoofdpijn, maar ook een verslechterde zithouding. Dat was de aanleiding voor de ontwikkeling van Zit met Pit!

Inmiddels is Zit met Pit! meer dan alleen een lesprogramma. Er zijn workshops voor leerkrachten, thema-avonden voor ouders en ik geef graag lezingen over dit zo belangrijke onderwerp. In 2017 heb ik de keuze gemaakt om mijn praktijk te beëindigen en me volledig te focussen op de verdere ontwikkeling van Zit met Pit!"

Yolanda van Hoorn, oprichter van Zit met Pit! 

"Waarom leren kinderen dit niet al op school? In het bedrijfsleven is het niet meer dan normaal dat er aandacht is voor werkplek en werkhouding."

Jan, arbo-coördinator

Pittige Tantes

Zit met Pit! groeit als kool en we bereiken steeds meer kinderen. Inmiddels is Zit met Pit! al op ruim 500 basisscholen verspreid in Nederland ingezet. En met succes!

Achter de schermen werkt een enthousiast team van deskundigen en creatievelingen met veel toewijding aan de verdere ontwikkeling van Zit met Pit! Samen met therapeuten, leerkrachten en ouders hopen we Zit met Pit! tot een landelijk succes te maken.