Nieuws

Nieuws

Zit met Pit! is regelmatig te vinden bij allerlei activiteiten; lezingen, trainingen, beurzen, workshops of congressen. Je vindt er hier een aantal van dit jaar op een rijtje, in chronologische volgorde. Handig. En gewoon leuk om te bekijken.

17 april 2019

OPENBAAR PRIMAIR ONDERWIJS DORDRECHT (OPOD)

Verzorgen we normaal gesproken workshops voor teams van om en nabij 20 deelnemers, op 17 april 2019 brachten we ruim 300 leerkrachten van Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) in beweging, hoe gaaf! 

Waarom is bewegen zo belangrijk? Hoe kan het voor de kids in je klas ook anders dan zittend op een stoeltje? Een plenaire lezing als onderdeel van een studiedag, met aansluitend een praktische inloopworkshop. 

Het was een waar feestje om te doen! 

10 april 2019

WORKSHOP 'BEWEGEND LEREN'

In samenwerking met, en op de inspirerende locatie van Presikhaaf Schoolmeubelen zijn we helemaal los gegaan op het gebied van Bewegend Leren. 

Waarom is dit zo belangrijk? Wat kun je als leerkracht hiermee doen? Vakoverstijgend, zowel binnen als buiten je klaslokaal en met materiaal wat je gewoon in je klas hebt liggen. Deze workshop werd beoordeeld met een dikke 8,8! 

Wil jij deze workshop op jouw school? Dat kan! Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Meer informatie

20 maart 2019

SCHERMTIJD KENT GEEN TIJD!? | BEELD EN GELUID

Beeldschermen. Hoeveel heb jij er thuis? Hoe ga jij om met afspraken rondom schermtijd voor je kind? Wat zijn voor- en nadelen van gamen? 

Zit met Pit! organiseerde een themamiddag in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Een betere locatie voor dit onderwerp bestaat gewoonweg niet. Na afloop kregen bezoekers de gelegenheid om de Experience te bezoeken. Een ware belevenis met een reis door herinneringen! 

Zit met Pit! geeft deze lezing ook op locatie, door het hele land. Interesse? Klik op onderstaande button.

Interesse in een lezing

17 maart 2019

LEUK OM TE LEREN | WEEKENDSCHOOL ARNHEM

Op zondag 17 maart waren de kinderen van de Weekendschool 'Leuk om te leren' uit Arnhem te gast bij Presikhaaf Schoolmeubelen en Zit met Pit!

Waarom is goed zitten en bewegen zo belangrijk? En hoe worden die schoolmeubelen nou gemaakt? En zou je zelf ook een oefentherapeut Cesar of fysiotherapeut willen worden, of in zo'n schoolmeubelenfabriek willen werken? Deze stuk voor stuk leergierige kids gingen met een ervaring rijker naar huis! 

NOT 2019

Van 22 tot en met 26 januari 2019 waren we aanwezig op dé onderwijsbeurs; de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht.

En wat hebben wij een geweldige week gehad! Op een prachtige plek op het Beweegterras heeft onderwijsland uitgebreid kennis gemaakt met Zit met Pit! Meedoen met energizers, geïnspireerd raken met ideeën voor bewegend leren of een houdingscheck: het kon allemaal op onze stand.

Met grote dank aan onze ambassadeur Presikhaaf Schoolmeubelen!