Lespakket

Lespakket

Maak jij gebruik van laptops of tablets in je klas? Ga dan aan de slag met dit leuke en leerzame lespakket! Kinderen leren op een speelse manier wat een goede zithouding is, waarom bewegen zo belangrijk is en dat afspraken maken over schermtijd ook gewoon nuttig is. Het programma is volledig online beschikbaar.

Afwisselend

De lessen Zit met Pit! zijn gebaseerd op 4 pijlers:

  • Bewegen, ook in de klas!
  • Minder zitten, hoe dan?
  • Schermtijd
  • Leefregels rondom schermgebruik

Kinderen ontdekken alles over gezond gedrag rondom schermgebruik. We leggen de link tussen te lang, te veel of verkeerd zitten en de gevolgen daarvan. De klas gaat actief aan de slag met oefeningen, spelletjes en opdrachten. Zowel leerkrachten als ouders worden bij het programma betrokken. 

Leuk, leerzaam én een erkende Gezonde School activiteit!

"Voordat ik naar school ga heb ik al een level van mijn favoriete game gespeeld. Kan niet wachten om straks weer verder te gaan!"

Pietje Pit, groep 5

Pietje Pit

Kinderen herkennen zich in de fictieve hoofdpersoon Pietje Pit.

Net als Pietje brengen veel kinderen brengen steeds meer tijd binnenshuis door en vaak achter een scherm. Samen met Pietje ontdekken de kinderen hoe het beter kan en dat bewegen en buiten spelen niet alleen goed voor je is maar vooral ook heel leuk kan zijn! Doe je mee?

"Behalve dat de lessen super leuk zijn, heb ik er zelf ook veel van geleerd!"

Rita, leerkracht groep 6

GAAF!

We hoeven jou niet te vertellen dat kinderen vooral leren als iets leuk is. Het lesprogramma van Zit met Pit! zit vol gave beweegopdrachten en innovatieve gadgets. Wat dacht je van een ritje in een achtbaan? Of met de toepassing van augmented reality je werkblad tot leven laten komen? Leuk, leerzaam en effectief! 

Kosten

Laat hier je gegevens achter en we sturen je alle informatie toe. 

Als dank voor je aanvraag krijg je een leuke poster toegestuurd die je meteen in je klas kunt gebruiken! 

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Verplicht