Kinderen en beeldschermen

Schermtijd kent geen tijd

WOENSDAGMIDDAG 20 MAART 2019 | INSTITUUT VOOR BEELD EN GELUID. Kinderen en beeldschermen, het lijken wel magneetjes! En dat geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen. We brengen allemaal steeds meer uren zittend door en vaak achter een scherm. Deze middag staat in het teken van gezond gedrag rondom beeldschermgebruik; hoe maak je goede afspraken met je kind, hoe herken je game verslaving, wat zijn andere gevolgen van teveel en verkeerd zitten? Meld je aan en krijg aansluitend gratis toegang tot de Beeld en Geluid Experience!

Zit met Pit!

Zit met Pit! leert kinderen, leerkrachten en ouders alles over een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. 

Yolanda van Hoorn, oefentherapeut Cesar en oprichter van Zit met Pit! spreekt deze middag over de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn de lichamelijke gevolgen van teveel en verkeerd zitten bij kinderen?
  • Hoe maak je goede afspraken over schermtijd?
  • Hoe geef je als ouder het goede voorbeeld?
  • Waar let je als leerkracht op als je kinderen in je klas met tablet of laptop laat werken?
  • Zit met Pit! op school. Je hoort en ziet er alles over.

Doelgroep: Leerkrachten en directies primair onderwijs, ouders en alle andere geïnteresseerden voor dit onderwerp.

Meld je aan en maak kans op een gratis lespakket Zit met Pit!

Experience

Zit met Pit! is partner van Mediawijzer.net. We mogen je daarom aansluitend aan onze lezing gratis toegang geven tot de Beeld en Geluid Experience! (Normaal €17)

In de Beeld en Geluid Experience ontdek je de wereld van de media. BN'ers leiden je virtueel rond in de wereld van radio en televisie. 

Zo sta je oog in oog met de échte Meneer de Uil, speel je in een achtervolgingsscène van Flikken Maastricht of maak je zelf een Buurman en Buurman animatie. Hoe gaaf is dat!

Gamen

Leonie Kamps | Trimbos Instituut

Bijna 9 op 10 kinderen (87%) in het basisonderwijs gamet, waarvan 33% dagelijks.

Leonie is psychologe bij de afdeling publieksinformatie van het Trimbos instituut. Ze werkt onder andere voor de 'gameninfolijn' waar ze dagelijks vragen van gamers, bezorgde ouders en professionals beantwoordt. 

Zij vertelt op deze middag over de voor- en nadelen van gamen, wat een gameverslaving is (en wat niet!) en hoe je met je kind afspraken over gamen kunt maken.

Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid. Het doel van Mediawijzer.net is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Zij doen dit door samen met een sterk netwerk van organisaties, initiatieven te ontplooien gericht op het onderwijs, ouders/opvoeders en de jeugd zelf.

Zit met Pit! is een van die partners. Wij leren kinderen, leerkrachten en ouders alles over gezond gedrag rondom beeldschermgebruik.Gewoon omdat het hard nodig is.

Meld je aan!

Wanneer?
Woensdag 20 maart 2019 van 14:00 tot 15:30 uur

Waar?
Centrum voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE  Hilversum

Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag. Aanmelding is verplicht. Je hebt met je aanmelding voorafgaand en/of na afloop van de lezing automatisch gratis toegang tot de Beeld en Geluid Experience!

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen dus ben er snel bij!

Aanmelden

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Verplicht