In de Media

Teveel en verkeerd zitten is een maatschappelijk probleem geworden. Zit met Pit! is ontwikkeld door professionals met veel kennis en expertise. Niet zo gek dus dat we regelmatig te horen en te zien zijn in de landelijke media. En daar zijn we best trots op. Pronken met Pit! dus.

Plezier in bewegen

De Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving adviseren leerlingen in het primair, voortgezet en middelbaarberoepsonderwijs twee keer per dag matig intensief te laten bewegen. Sporten en bewegen is volgens de raden belangrijk en hoort een vanzelfsprekend onderdeel te zijn van het onderwijs.

10 september 2018

RTL-Nieuws

"Steeds meer kinderen belanden met een zogenaamde tabletnek bij de therapeut. Kinderen zitten te lang voorover gebogen over hun tablet en veranderen niet vaak genoeg van houding." RTL nieuws besteedt aandacht aan de oorzaken en gevolgen van de tabletnek en de rol van Zit met Pit!

EenVandaag

Zit met Pit! bij EenVandaag. "Onderuit gezakt uren lang turen naar je tablet. Funest voor je lijf. Jongeren kampen door een verkeerde houding steeds vaker met rug- en nekklachten." 

Bewegingstherapeuten en artsen luiden de noodklok en pleiten voor meer onderzoek. 

BNR Nieuwsradio

Yolanda van Hoorn, Oefentherapeut Cesar en oprichter van Zit met Pit! vertelt alles over de tabletnek en 'zitten op je zitbotjes' bij het programma Spitsuur van BNR Nieuwsradio. Het interview vond plaats in het kader van de jaarlijkse internationale RSI-dag op 28 februari.