bedrijven

Bedrijf met Pit!

Kinderen zitten heel wat af, zowel thuis als op school en vaak achter een scherm. Wist je dat kinderen tot 12 jaar meer uren per dag zittend doorbrengen dan volwassenen met een kantoorbaan? Met een gemiddelde van 7,3 uur per dag doen zij niet onder voor jullie werknemers.

Zit met Pit!

Zit met Pit! is een uniek lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 van de basisschool. In vier interactieve lessen leren kinderen alles over goed zitten, het belang van voldoende bewegen en gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Exact dát wat jullie werknemers ook leren bij een RSI-preventietraining.

Waarom vragen we jullie hulp?

  • Omdat kinderen van nu veel gebruik maken van beeldschermen. Gemiddeld 100% meer dan jij en ik vroeger.
  • Omdat kinderen op steeds jongere leeftijd bij een arts of therapeut aankloppen vanwege nek-, rug- en schouderklachten.
  • Omdat deze kinderen hun hele leven nog met beeldschermen zullen werken, en we ze heel graag willen helpen dit op een gezonde manier te doen.
  • Omdat kinderen het verdienen om dezelfde tips en adviezen te krijgen als jullie werknemers.

"Investeren in de jeugd is investeren in onze werknemers van de toekomst."

Jan, arbo-coördinator

Helpen jullie mee?

Een groot aantal scholen verspreid over het land werkt al met ons lesprogramma. Maar dat is niet genoeg. Het is onze droom om álle kinderen te bereiken. Scholen staan te springen om te beginnen, maar daar zit ‘m de knel: het ontbreekt ze vaak aan budget. Als we die financiële drempel kunnen verlagen, gaan steeds meer kinderen in Nederland een gezondere toekomst tegemoet.

Jullie zouden ons daar enorm bij kunnen helpen met een financiële bijdrage, waardoor we het lesprogramma goedkoper beschikbaar kunnen stellen aan een of meerdere basisscholen. Wij zijn blij met iedere school die we kunnen bezoeken!

Lees meer...