Zit met Pit! in 2 zinnen

Pittige stof

Zit met Pit! is spelenderwijs leren met veel interactie. Kinderen ontdekken de werking van hun wervels en spieren. Ze leren de vuistregels voor een goede werkhouding en voldoende bewegen. We leggen de link tussen te lang, te veel of verkeerd zitten en pijnklachten. Ze gaan actief aan de slag met oefeningen, spelletjes en opdrachten, zoals “Laat je spierballen eens zien”. Leuk, leerzaam en effectief.

Doe als Pietje Pit

Het lesprogramma is opgebouwd rond het stripfiguurtje Pietje Pit. Net als veel kinderen vindt Pietje gamen het leukste wat er is, maar dan … krijgt hij pijn. Oei! Samen met Pietje ontdekken de kinderen spelenderwijs wat er mis ging en hoe het beter gaat. Pietje Pit geeft het goede voorbeeld en moedigt de kinderen aan om met hem mee te doen.

Het Zit met Pit! pakket

Met een licentie mag je de naam Zit met Pit! gebruiken. En bovendien een compleet uitgewerkt pakket aan les- en promotiematerialen. Hiermee kun je scholen benaderen, het lesprogramma promoten en alle lessen verzorgen. Alle materialen zijn digitaal beschikbaar in jouw persoonlijke inlogomgeving. Op alle met een sterretje (*) gemarkeerde materialen kunnen jouw praktijkgegevens vermeld worden.

Digitale les

Lesmateriaal

  • 4 uitgewerkte lessen en 1 digitale les.
  • Werkboekje* voor elke kind met theorie, opdrachten en leuke spelletjes.
  • Ouderbrieven* om de ouders na iedere les te informeren.
  • Begin- en eindtoets, want meten is weten.
  • Diploma*, want dat hebben ze verdiend!
  • Evaluatieformulier voor zowel kinderen als leerkracht.

Zit met Pit! blijft in beweging. We voegen dan ook regelmatig nieuwe items toe.

We helpen je graag op weg

Scholen benaderen, het lesprogramma promoten, je eigen praktijk ‘op de kaart zetten’; veel therapeuten hebben dit nog nooit gedaan. Zit met Pit! ondersteunt jou in je ondernemersvaardigheden. En om ervoor te zorgen dat je het enthousiasme en de inspiratie vasthoudt, ontvang je regelmatig tips, trucs en motivatie via de mail. Met deze tools brengen we behalve kinderen ook jouw praktijk in beweging.