Zit met Pit! in 2 zinnen

Pittige stof

Zit met Pit! is spelenderwijs leren met veel interactie. Kinderen ontdekken de werking van hun wervels en spieren. Ze leren de vuistregels voor een goede werkhouding en voldoende bewegen. We leggen de link tussen te lang, te veel of verkeerd zitten en pijnklachten. Ze gaan actief aan de slag met oefeningen, spelletjes en opdrachten, zoals “Laat je spierballen eens zien”. Leuk, leerzaam en effectief.

Doe als Pietje Pit

Het lesprogramma is opgebouwd rond het stripfiguurtje Pietje Pit. Net als veel kinderen vindt Pietje gamen het leukste wat er is, maar dan … krijgt hij pijn. Oei! Samen met Pietje ontdekken de kinderen spelenderwijs wat er mis ging en hoe het beter gaat. Pietje Pit geeft het goede voorbeeld en moedigt de kinderen aan om met hem mee te doen.

Hoe werkt het?

Een les Zit met Pit! duurt gemiddeld een uur. De Pit! Therapeut komt hiervoor in de klas, meestal met een tussentijd van enkele weken. Als school maak je zelf afspraken met de therapeut over het rooster. De lessen worden gegeven met behulp van het digibord. Elke les bestaat voor de kinderen uit luisteren, kijken en vooral veel doen. Ze gaan actief aan de slag met hun werkboekje, oefeningen en leuke spelletjes. De klas komt in beweging en dat werkt, want leren en bewegen gaan prima samen!

Digitale les

Lesmateriaal

  • 4 uitgewerkte lessen en 1 digitale les.
  • Werkboekje voor elke kind met theorie, opdrachten en leuke spelletjes.
  • Ouderbrieven om de ouders na iedere les te informeren.
  • Begin- en eindtoets, want meten is weten.
  • Diploma, want dat hebben ze verdiend!

Uniek

Scholen worden overspoeld met projecten over meer bewegen, allemaal even leuk, interessant of nuttig. Maar Zit met Pit! is geen doorsnee project. Uit onderzoek blijkt dat de jeugd ook steeds vaker – en jonger – een slechte houding ontwikkelt. Zit met Pit! helpt door de kinderen zich hier zélf bewust van te maken. Als leerkracht hoef je geen extra tijd te investeren. Sterker nog: Zit met Pit! past prima binnen het curriculum. Het is ontwikkeld door professionals en wordt ook door professionals verzorgd. Zo is Zit met Pit! voor scholen én leerlingen een uniek instrument.