In de media

We zijn blij met alle publiciteit voor Zit met Pit! We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor een goede zithouding en gezond beeldschermgedrag bij kinderen. Wil je ons hierbij helpen? Een e-mail of telefoontje is genoeg.

NPO Radio EenVandaag

6 september 2017
EenVandaag op bezoek bij basisschool de Trumakkers in Heeze. De kinderen krijgen een les Zit met Pit! van Yolanda van Hoorn.

Beluister het nieuwsitem

NPO Radio 5

8 augustus 2017
Yolanda van Hoorn is te gast bij Bert op 5. Ze leert Bert Kranenbarg alles over een goede zithouding en dat afwisseling belangrijk is.

Beluister het nieuwsitem

Algemeen Dagblad

8 augustus 2017
Veel leerlingen op de bassischool hangen onderuit op hun stoel of zitten achter een te hoge of juist te lage tafel. Daardoor groeit het aantal kinderen met rug- en nekklachten.

Bekijk het nieuwsartikel

RSI-vereniging

1 maart 2017
Vergroeid met je tablet of smartphone? In de nieuwe rubriek ‘Zit met Pit!’ in het magazine van de RSI-vereniging geeft Yolanda van Hoorn achtergrondinformatie en tips.

Bekijk het artikel

BNR nieuwsradio

27 februari 2017
Yolanda van Hoorn vertelt alles over de tabletnek en zitten op je zitbotjes bij het programma Spitsuur van BNR nieuwsradio. In het kader van de internationale RSI-dag op 28 februari.

Bekijk het nieuwsitem

Kidsweek

1 februari 2017
Goed zitten doe je zo! Of je nu wilt of niet: de meeste tijd op school zit je op je stoel. Maar wist je dat zitten helemaal niet zo goed is voor je lichaam? Tijd voor een zit-les, dus!

Bekijk het artikel

EenVandaag

2 augustus 2016
Zit met Pit! bij EenVandaag. Bewegingstherapeuten en artsen luiden de noodklok. Een slechte houding veroorzaakt een toename van rug- en nekklachten bij jonge kinderen.

Bekijk het nieuwsitem

RTL Nieuws

16 maart 2016
Tieners hebben vaker last van een tabletnek. RTL nieuws besteedt aandacht aan de oorzaken en gevolgen van de tabletnek en de rol van Zit met Pit!

Bekijk het nieuwsitem

Algemeen Dagblad

16 maart 2016
Tieners hebben vaker last van een tabletnek. Het Algemeen Dagblad besteedt aandacht aan de oorzaken en gevolgen van de tabletnek en de rol van Zit met Pit!

Bekijk het nieuwsartikel